Matematik

bestem en ligning til linjen l

08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Hej nogen der kan hjælpe ? 

En linje l er givet ved parameterfremstillingen

(x over y ) = (-1 over 3) + t (3 over -2) 

Bestem en ligning for l.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Du har et punkt (x0, y0) = (-1,3). og en retningsvektor r = (3  over -2) .  Hat retningsvektoren for at  finde normalvektoren n = (a over b).   Indsæt nu i linjens ligning  a*(x - x0) + b*(y - y0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2009 af susna (Slettet)

Du skal finde liniens ligning, som har forskriften:

y=a(x-x0)+y0

a er hældningen som du kan finde ud fra retningsvektoren (3,-2) givet i parameterfremstillingen:

a= -2/3

så skal du finde et koordinatsæt, vælg f.eks. t=0, så får man:

(x0,y0)=(-1,3)

og indsæt i liniens ligning, prøv selv


Svar #3
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Vilkårlig punkt (-1,3)

retningsvektor = (3,-2) for at finde normalvektor tager jeg hat retningsvektor.

Dvs. hat r->   =   n->   =   (2,3)  

n = (a,b) derfor er ligningen for l :

2(x+1) + 3(y-3) = 0   

Kan det passe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Ja, det giver begge metoder.


Svar #5
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ok mange tak :) 


Skriv et svar til: bestem en ligning til linjen l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.