Matematik

parallelle vektor

08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

hej kan en eller anden tjekke om jeg gør det her rigtig ? 

Jeg har to vektorer , hvor jeg skal bestemme t så de er parallelle.

Vektor a = (t+1 , 2t)  vektor b = (3 , 4 )

Så skal jeg bruge denne formel: det ( vektor a, b) = (a hat , vektor b) = 0 

a hat = (-2t , t+1) b =( 3,4 )

derfor er det(a hat,b) = (t+1)*4 - (-2t * 3) = 0 

dvs. t = -2/5 ??

det er en opgave uden hjælpemidler 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af ibibib (Slettet)

det ( vektor a, b) = (a hat , vektor b) = 0

skal rettes til

det ( vektor a, b) = a hat · vektor b = 0

og dermed bliver

3(t+1)+4·2t=0

3t+3+8t = 0

osv


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)


Vektor a = (t+1 , 2t)  vektor b = (3 , 4 )

a hat = (-2t , t+1)     b =( 3,4 )

ahat •b = (t+1)*4 + (-2t * 3) = 0 

4t + 4 - 6t = 0

t = 2


Svar #3
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

kieslich, når man skal undersøge om vektorne er vinkelrette giver t = 2 kan det passe ? der prikker man bare vektor a og b 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)



Vektor a = (t+1 , 2t)  vektor b = (3 , 4 )

Parallelle:

a hat = (-2t , t+1)     b =( 3,4 )

ahat •b = (t+1)*4 + (-2t * 3) = 0 

4t + 4 - 6t = 0

t = 2

ortogonale:

a•b = (t+1)*3 + 2t*4 = 0

3t + 3 + 8t = 0

11t = -3

t = -3/11

Prøv selv at sætte de to t -værdier ind i a, så kan du se at de er paralle henholdsvis ortogonale.


Svar #5
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

ok mange tak :) hjalp rigtig meget 


Skriv et svar til: parallelle vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.