Matematik

Eksponentiel funktion

09. maj 2009 af Varylen (Slettet)

en funktion er givet ved:

f(x)=4*a^x, hvor a er et positivt tal.

grafen for funktionen går gennem 2,200.

a) bestem tallet a!

Jeg ved at a må være 7 ... men  forstår ikke hvordan jeg når frem til det resultat uden hjælpemidler?

må meget gerne skæres ud i pap ... på forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2009 af Ahenning (Slettet)

 2,200/2,000 = 4*a^x / 4*a^x

kan det ikke passe det er metoden til dette..


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2009 af Isomorphician

Du har to punkter: (0, 4) og (2, 200). Se om du ikke kan komme videre derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af Ahenning (Slettet)

 Nåe sorry det et punkt ^^ misforstod det..


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. maj 2009 af peter lind

Jeg går ud fra at du med "grafen for funktionen går gennem 2,200." mener at for x =2 er y=200. I så fald sætter du det ind i funktionsudtrykket

200=4*a2. Denne ligning løses ved først at dele med 4 og dernæst tage logaritmen på begge sider. Resultatet er iøvrigt ikke 7 (4*72=512)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

200 = 4*a2  ⇔  50 = a2  ⇔ √(50) = a      a ≈ 7,071


Svar #6
09. maj 2009 af Varylen (Slettet)

 #5 gir rigtig god mening. tak :D

men er der virkelig ingen nemmere løsning? for jeg tror ikke jeg ville kunne lave √(50) i hovedet til en prøve :S


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2009 af peter lind

Det forventes helelr ikke at du skal kunne dette. Aflever resultatet som kvrod(50)


Svar #8
09. maj 2009 af Varylen (Slettet)

 by the way peter lind du har vidst regnet forkert ;) 7^2er 49 og 49*4 kan aldrig blive 512 ;)


Svar #9
09. maj 2009 af Varylen (Slettet)

 og mange tak i øvrigt alle sammen. perfekt :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2009 af peter lind

#8 Du har ret. Undskyld.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.