Matematik

afgrænset areal

09. maj 2009 af coolfish (Slettet)

Hej.

Jeg har et spørgsmål til en matematik opgave.

Den lyder sådan her:

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x2-10x+30

Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligningen x=10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet  af M.

Hvordan filen gør jeg det...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af mathon

I 1. kvadrant betyder x≥0 - når y-aksen medregnes

parablen ligger over x-aksen, da toppunktet T = (5,5),

hvilket ses ved brug af graftegner.

dvs

010 f(x) dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af peter lind

010f(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:kvadrant.doc

Skriv et svar til: afgrænset areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.