Matematik

HASTER_VEKTOR

09. maj 2009 af Semmaaa (Slettet)

Hej jeg har en opgav ejeg ikke kan finde ud at beregne, som lyder

vektor a= (t+1; 2t) og vektor b= (3;4)

Jeg skal bestemme t så de to vektorer er paralelle?

hvordan gør jeg det, jeg kan huske noget med â, men kan ikke huske hvordan man gjorde. Det haster da jeg også skal til eksamen på mandag i mat.....


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af mathon

den numeriske værdi af deres determinant er lig med 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af peter lind

Hvis a=(a1,a2) er tværvektoren til a (-a2,a1). Hvis de 2 vektorer er parallelle skal skalarproduktet mellem den enes vektor og den andens tværvektor være 0. 


Svar #3
09. maj 2009 af Semmaaa (Slettet)

Oki tusind tak.. skal lige være 100% sikker på om jeg har forstået det..

DVS. a=(a1,a2) a (-a2,a1).

vektor a= (-2t: t+1;) og vektor b= (3;4) sakl deres prikprodukt give 0?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2009 af peter lind

Bortset fra at du mangler hattene er det korrekt.


Svar #5
09. maj 2009 af Semmaaa (Slettet)

Oki tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: HASTER_VEKTOR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.