Matematik

Vektor

09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Hej, nogen der kan hjælpe med følgende opgave ? 

I et koordinatsystem i rummet er to planer α og β.

α: 2x-3y+6z=10

β:5x+y-3z=9 

a) Bestem gradtallet for den spidse vinkel mellem planerne alfa og beta. 

En linje l er bestemt ved parameterfremstillingen

(x,y,z) = (10,16,3) + t(3,4,1) , t E R 

b) Undersøg, om linjen l er parallel med planen alfa og bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og beta.

Jeg ved at gradtallet findes ved en formel. MEN b kan jeg ikke finde ud af.

Håber der er en der kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af peter lind

Hvis l er parallel med planen står l's retningsvektor vinkelret på planens normalvektor.


Svar #2
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 forstår ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af peter lind

l's retningsvektor er (3,4,1)  alfas normalvektor er (2, -3, 6). Du undersøger om de står vinkelret på hinaden ved at beregne skalarproduktet mellem dem. Er resultatet 0 står de vinkelret på hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2009 af lielie (Slettet)

Hej

Her er opgaven, men du må selv lave den sidste styk færdig, da jeg mangler at osse undersøge for linje l og beta :)

Vedhæftet fil:SP.doc

Svar #5
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 mange tak for hjælpen lielie :) 


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.