Matematik

Opg. uden hjælpemidler.

10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Hej, jeg er i gang med at øve til mit matematik eksamen. Jeg vil gerne lige se om det er rigtigt det jeg gør. 

jeg har en opgave der lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x) = x3 + 2x + 8

Bestem  f '(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

f(x) = x3 + 2x + 8

f '(x) = 3x2 + 2 + 8

f '(x0) = 3*12 + 5 +8 = 16

f(x0) = 13 + 5 + 8 * 1 = 15

Jeg indsætter mine kendte værdier ind i tangentens ligning:

y = f '(x0) * (x - x0) + f(x0)

y = (16) * (x - 15) + (15)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 Du har differenteret forket: f'(x)=3x^2 + 2 (husk 8 er en konstant og derfor "ryger" den væk)

Derefter er det rigtig, at du skal finde f'(1) ved at indsætte 1 ind på x's plads i den afledte funktion.


Skriv et svar til: Opg. uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.