Matematik

Kan en eller anden hjælpe mig ???

10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Hej sidder med denne opgave og ved ikke hvordan den skal hjælpes. Håber en eller anden gør :) 

Opgaven lyder som følgende 

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x3 + 6x2 + k  

hvor k er et tal.

a) Bestem de værdier af tallet k, for hvilke grafen for f har netop to skæringspunkter
med førsteaksen.

Tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Et trediegradspolynomie har netop to skæringspunkter, når et af toppunkterne ligger på x-aksen. Tegn og du vil se.  Løs f '(x) = 0, du får to løsninger x1 og x2.   Der skal nu gælde at f(x1) = 0  bestem det ene k, eller der skal gælde at f(x2) = 0  bestem det andet k.


Svar #2
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 jeg får de to x-værdier til at være x=0 og x=4 

solve(f(0) = 0,k)  --> k=0

solve(f(4)=0,k)   --> k=-160 

Er det så svaret ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Er det ikke x = 0 eller x = -4 ???


Svar #4
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 jo min fejl...

men fremgangsmåden er rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

fuldstændig rigtig.


Svar #6
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 mange tak :) 


Skriv et svar til: Kan en eller anden hjælpe mig ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.