Matematik

Cirklens ligning

10. maj 2009 af avhk (Slettet)

Hurtig hjælp??

En cirkel er givet ved ligningen
x2+2x+y2-4y=0,
og det oplyses, at punktet P(1,1) ligger på cirklen.
Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P.

Hvordan er min fremgangsmåde og hvordan løser jeg den??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af mathon

cirklen med ligningen
(x-a)2 + (y-b)2 = r2

har i cirkelpunktet P(xo,yo)

tangentligningen:
(xo-a)(x-a) + (yo-b)(y-b) = r2

........
detaljer
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265676


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.