Matematik

Opskriv udtryk

10. maj 2009 af Borrisholt (Slettet)

Jeg har 2 opgaver, som jeg ikke kan finde ud af:

1) Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km. Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.

Jeg tror jeg ved hvordan man gør, men vil nogen skrive hvad de får, så jeg kan se, om jeg får det samme?

2) Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved: P = (0,5)ˆ(h/5). Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket. Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

P(h) = b*a^h

P(h)= b*(5√(1/2))^h

P(0) = b = 1

p(h) =5√(1/2))^h = (1/2)^(h/5) 

2.

 v(h) = k/((1/2)^(h/5) )

v(0) = k = 2

v(h) =2*(1/((1/2)^(h/5) ))


Skriv et svar til: Opskriv udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.