Matematik

Funktion

10. maj 2009 af Borrisholt (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x) = xˆ3 + bxˆ2 + 3x +4 hvor b er et tal. Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion. Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

For at f(x) skal være voksende, skal f'(x)>0. Det er den ulighed du skal løse.


Svar #2
10. maj 2009 af Borrisholt (Slettet)

Kan du skrive udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Udregn f '(x). Hvad får du?


Svar #4
10. maj 2009 af Borrisholt (Slettet)

Jeg får f'(x) = 3xˆ2 + b*2x + 3. Men så kan jeg ikke komme længere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

For at f(x) er voksende skal f '(x) ≥ 0. det vil sige f '(x) = 3x2 + b*2*x + 3 ≥ 0.  Da f '(0) = 3 og altså positiv, skal vi nu bare sikre os at f '(x) ikke bliver negativ for noget x. Det vil sige ikke skærer x-aksen, altså højest har en rod. hvordan afgøres om et andengradspolynomie har rødder og hvor mange???


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Diskriminanten skal være d ≤ 0 så er der højest 1 løsning og f '(x) vil være ≥ 0.

d = (2b)2 - 4*3*3 = 4b2 - 36 ≤ 0  ⇔  4b2 ≤ 36  ⇔ b2 ≤ 9  ⇔  .....


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af Monigak (Slettet)

b= 3

b= -3

skal  - 3 ikke forkastes??


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af Monigak (Slettet)

hvis man sætter 3 i f(x) så fås en voksende funktion, og når man sætter -3 i f(x) så går funktionen op og ned.. eller er det noget vrørvl jeg siger`???


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

man får -3 ≤ b ≤ 3  husk at det er en ulighed du løser. På min tegning passer det at f(x) er voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2009 af Monigak (Slettet)

Ok nu er jeg med :D tak


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.