Matematik

rente

10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

på en bankkonto indsættes 8000kr. til en fast årlig procentvis rente, og efter 6 år står der 8877.62kr på kontoen.
a) bestem den årlige procentvise rente på kontoen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Isomorphician

8877,62 = 8000*(1+r)6, isoler r.


Svar #2
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

tak. men hvordan skal jeg isolere r ? jeg kender jo ikke renten, det er den jeg skal finde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Isomorphician

Du skal bare løse den som en almindelig ligning.

r står for renten så når du har isoleret r, er det netop renten (i decimaltal) du har fundet.


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#2

Som #1 siger; 8877,62 = 8000*(1+r)6, isoler r.

Start med at dividere 8877,62 med 8000, dvs:

8877,62/8000 = 1,1097

Herefter

6√1,1097 = 1,0175

(1,0175-1) · 100 % = 1,75

dvs., den årlige procentvise rente på kontoen er 1,75 %


Svar #5
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

du får det til at lyde så nemt :)
men jeg kan ikke finde frem til hvad renten er, ved ikke hvordan jeg løser det som en ligning?


Svar #6
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

youngmann: tusind tak :D Nu har jeg forstået det. :D tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af mathon

renten er en talværdi i kroner

r = rentesatsen
i procent p = (100*r)%


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#6: Selv tak :)


Svar #9
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

youngmann, kan du hjælpe med denne opgave også?

Usa passerer 300 mio. indbyggere.
Antallet af indbyggere i USA vil i morgen bryge igennem en historisk grænse på 300 millioner. USA's indbygger nummer 200 millioner blev registreret i 1967.

a) Bestem den gennemsnitlige årlig procentvise stigning i befolkningstallet i USA i perioden 1967-2006?


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#9

Hint: opstil en ligning med renteformlen;

Kn = K(1+r)n,    hvor K startsværdien, r er renten, n er antallet af terminer(i dette tilfælde antal af år) og Kn er værdien efter n perioder.


Svar #11
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

okay. har prøvet på det samme som før, nogenlunde, men tvivler lidt på om det er rigtig.

300000000/200000000=1.5

39(kvadratrod) 1,5 = 1.010

(1.010-1)*100% = 1

kan det passe stigningen er på 1% ? eller er jeg bare i en helt forkert retning?


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#11

Korrekt fremgangsmåde, men det er nok nødvendigt, at du regner med alle 5 cifre, så det bliver

9√1,5 = 1,01045

Heraf kan du så regne videre, og dermed få en anden rente.


Svar #13
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

okay. tak. men hvorfor er det 9 der skal op i kvadratroden, jeg troede det var 39, da det er så lang tid der er gået mellem årene 1967 og 2006?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#13

Hehe, det er min fejl - troede jeg havde tilføjet et 3 tal foran 9 tallet, men det havde jeg åbenbart ikke :)


Svar #15
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

okay, i orden. tak. så fik jeg svaret 3.2% det lyder mere rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#15

Arrh, det skulle meget gerne give 1,045 %


Svar #17
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

okay.  det kan jeg ikke se hvordan det skulle give.
hvad har du gjort efter det med kvadratroden?


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#17

(1,01045-1) · 100 % = 1,045 %


Svar #19
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

det er også det jeg havde skrevet på min papir, for gjorde det samme som i den anden opgave. ved ikke hvad jeg har gjort så den blev 3.2 .. men nu får jeg den også til 1.045% :D


Brugbart svar (1)

Svar #20
10. maj 2009 af mathon

p = (100*r)%

300 = 200*(1+r)39

(1+r)39 = 1,5

1 + r = 1,51/39 = 1,01045

r = 0,01045

p = (100*r)% = 100*0,01045% = 1,045%


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.