Matematik

udregne potens

10. maj 2009 af birthe_non (Slettet)

Hvordan udregner man 3^(1/2) uden lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af mathon

skriver
√3


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. maj 2009 af webnord (Slettet)

3^1/2 = kvrod af 3 - se kvrod-tabel


Svar #3
10. maj 2009 af birthe_non (Slettet)

right, men hvordan udregner man det tal så man får tallet 1.73?


Svar #4
10. maj 2009 af birthe_non (Slettet)

Oke 2. svar kan bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af webnord (Slettet)

Sidder man helt uden hjælpemidler må man gætte sig frem:

start med f.eks
1,5 * 1,5 = 2,25  (hmm for lille)
1,6 * 1,6 = 2,56  ( nå ja vi nærmer os)
1,7 * 1,7 = 2,89 ( ja ja det var tættere på)
1.8 * 1,8 = 3,24 ( ups det var for højt)
1,75 * 1,75 = 3,06 ( ja ja det må vist være tæt nok på)


Skriv et svar til: udregne potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.