Matematik

Bestem ligningen for bedste rette linje

10. maj 2009 af Exposed21 (Slettet)

Bestem ligningen for bedste rette linje for den graf jeg har vedlagt sammen med dette indlæg.. Evt, nogen der kan fortælle mig hvordan man gør i Excel? Når jeg gør det, laver den grafen fra -200, hvilken den jo ikke skal :) eller evt. en ligning for bedste rette linje ?

Vedhæftet fil: graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Vælg 2 punkter og brug a- og b formlen for eksponentielle funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af 215 (Slettet)

 tænker du på tendens linje ?... hvis det er det, så skal du bare trykke på i et af punkterne så alle punkter bliver makeret, derefter højreklik, tilføj tendenslinje, og kan du vælge eksponentiel funktion, eller linær, eller hvilken for du vil have linjen til at være, helt neders ok, og linjen skulle være der...


Svar #3
10. maj 2009 af Exposed21 (Slettet)

Ok - når jeg sætter det ind i excel - og jeg trykker vis ligning står der:

y = 297x - 202

Hvordan skal det forståes i en ligning? Det er om lineære funktioner, så ligningen er: y=ax+b

Er det så bare y = 297x - 202??

Altså min tabel ser sådan her ud:

13 = 330

22 = 655

36 = 976

46 = 1323
 

skæringspunktet b burde jo så være 330, og ikke -202?? Hvordan kan det være?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af Isomorphician

297x lyder lidt voldsomt...

Tænk på at 330 er værdien ved x = 13, ikke ved x = 0.


Skriv et svar til: Bestem ligningen for bedste rette linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.