Matematik

Excel hjælp

10. maj 2009 af Exposed21 (Slettet)

Hej igen - jeg stillede dette spørgsmål for en times tid siden:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=682252

Men det ser ud til at det ryger længer og længer ned i rækken :(

Men håber der er en der lige vil tjekke det igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Vælg 2 punkter - (X1,Y1) og (X2,Y2)

Brug herefter a formlen for lineær funktioner, for at finde a:

a = Y2 - Y1 / X2 - X1

Heraf kan du bruge følgende formel, for at finde dit b:

b = Y1 - a · X1


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2009 af 2803Freja (Slettet)

Hvis du laver lineær regression på TI89 så får du a=27,98 og b=13,61

Når du laver det i EXCEL kan du sikkert se at der er lige stor afstand mellem 0 og 3 som der er mellem 3 og 13. Derfor får du en forkert tendenslinie. EXCEL skal have at vide at der også findes x-værdierne 1 og 2 og 4 osv. men at der bare ikke er tilhørende y-værdier


Skriv et svar til: Excel hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.