Matematik

areal, og omdrejningslegeme

10. maj 2009 af olise22 (Slettet)

Jeg har en opgave der lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x)=x2-10x+30

Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligningen x=10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

A)bestem arealet af M

b)Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når M drejes 360 grader omkring første aksen.

Jeg ved godt hvordan man laver opgaven, men er pludselig kommet i tvivl om mit resultat.. Hvis der er nogen der har lavet den, eller gider at prøve, så kunne det virkelig hjælpe. Det er opg. 11 fra stx matematik A i december 2008.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Får du da et mærkeligt resultat?


Svar #2
10. maj 2009 af olise22 (Slettet)

Nej med jeg er usikker på, om det er arealet under grafen for f, eller om det er arealet "inde" i grafen for f, jeg skal finde, fordi der står : "Grafen for f, KOORDINATAKSERNE, og linjen med ligningen x=10 afgrænser en punktmængde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af mathon

A = 010f(x)dx =

Vx = π*010(f(x))2dx =


Svar #4
10. maj 2009 af olise22 (Slettet)

Jeg ved godt hvordan man udregner det, men jeg tror heller ikke det er grænserne.. Men tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

jeg får 400/3 og 7000π/3.  hvad får  du?


Svar #6
10. maj 2009 af olise22 (Slettet)

hmmm.. jeg tror ikke lige jeg forstår de resultater, meen jeg fik arealet til at være (hvis det er arealet under grafen for f) 29,8143.

Hvis det er arealet inde i grafen for f 14,9071.

Også har jeg udregnet rumfanget til at være 655,651. Men ved ikke om det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Jeg har regnet den opgave før og får 133,33 og 7330,38


Svar #8
10. maj 2009 af olise22 (Slettet)

Okay tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2009 af mathon

#7
i overensstemmelse med #5, som har opgivet de nøjagtige værdier


Skriv et svar til: areal, og omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.