Matematik

procent

10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

ved undersøgelse af ørreder i Gudenåen og randers Fjord har man fundet følgende model for sammenhængen mellem en ørreds længde og dens vægt:
y = 0,00769*x3,10 ,
hvor x er længden (i cm) og y er vægten (i gram)

Spørgsmål: bestem længden af en ørred, der vejer 500 gram?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

500 = 0,00769*x3,10

isoler x


Svar #2
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

altså x, er det resultatet på vægten?
så det ser sådan her ud: 0,00769*x(291,74)3,10 ? eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#2

x er i #1 resultatet af længden, når vægten er 500 g.


Svar #4
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

kan du ikke skrive lidt mere specifikt hvordan jeg så skal gøre, for jeg er lidt lost?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af mathon

y = 0,00769*x3,10

x3,10 = (y/0,00769)

x = (y/0,00769)1/3,10

x = (500/0,00769)1/3,10


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.