Matematik

Bestem t, så vektorerne er ortogonale, og bestem t, så vektorerne er

10. maj 2009 af Plus (Slettet)

I et koordinatsystem er to vektorer givet ved

vektor a= (t+1, 2t) og vektor b =3,4)

hvor t er et tal.
Bestem t, så vektorerne er ortogonale, og bestem t, så vektorerne er
parallelle.

ortogonale = prikprodukt.

men hvordan kan jeg genre de parallelle ud?

og hvad gør man hvis det i rummet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Camilla Rotvig (Slettet)

så skal determinaten give 0..


Svar #2
10. maj 2009 af Plus (Slettet)

genre = regne når

må jeg ikke se hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2009 af ahmed1111 (Slettet)

når de er parallelle så skal determinten være nul, altså det(a,b)=0


Svar #4
10. maj 2009 af Plus (Slettet)

men hvordan finder jeg t? er det vha. determinanten?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

det(a,b)=l t+1        3l 

                  2t           4

=((t+1)*4)-((2t)*3)=0

=4t+4-6t=0

-2t+4=0

t=2


Skriv et svar til: Bestem t, så vektorerne er ortogonale, og bestem t, så vektorerne er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.