Matematik

eksp. vækst

10. maj 2009 af 000000000017 (Slettet)

I tabellen ses bruttonationalproduktet pr. indbygger i USA og kina for året 2003. Endvidere ses den årlige vækstrate i bruttonationalproduktet pr. indbygger for årene 1990-2003 i de to lande.

Usa 37562 ( bruttonationalproduktet pr indbygger i 2003) l 2,1% (Årlige vækstrate 1990-2003)

Kina 5003 ( bruttonationalproduktet pr indbygger i 2003) l 8,5 % (Årlige vækstrate 1990-2003)
 

I det følgende forudsættes, bruttonationalproduktet pr. indbygger i de to lande vil vokse med uændret årlige vækstrate efter 2003.
 

a) Bestem, hvad bruttonationalproduktet pr. indbygger vil være i Kina i år 2020?

b) Bestem, hvornår de to lande vil have samme bruttonationalproduktet pr. indbygger.

- Jeg ved jeg skal bruge formlen: y=b*a^x , men hvordan ved jeg ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Isomorphician

Du får givet både b og a i opgaveformuleringen.


Svar #2
10. maj 2009 af 000000000017 (Slettet)

Hmm.. overvejer at bruge renteformlen nu?? er i tvivl


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Isomorphician

Det kan du også.

Fremgangsmåden er den samme.


Svar #4
10. maj 2009 af 000000000017 (Slettet)

jeg får :
y = 37562*17^2,1

føler slet ikke jeg gør det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af Isomorphician

USA:

Startværdi: 37562 = b

Årlig vækst: 2,1 % = 0,021. Dermed er faktoren der skal ganges med i hver termin: 100 % + 2,1 % = 1,021 = a

Den fremtidige vækst i BNP pr. indbygger for USA kan dermed beskrives ved:

f(x) = 37562*1,021x


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af keg (Slettet)

a= (1+0,021),

x = antal år, og som i ligningen er eksponenten

hvor får du 17 fra????

b  er rigtigt


Svar #7
10. maj 2009 af 000000000017 (Slettet)

så må x være 17 ? for det er år 2020 der er tale om, og 2003=0


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af Isomorphician

#7 Du skal lige finde forskriften for Kinas udvikling først, men ellers har du ret. Du skal indsætte 17 på x's plads i forskriften for Kinas fremtidige udvikling i BNP pr. indbygger.


Svar #9
10. maj 2009 af 000000000017 (Slettet)

jeg får:

y=5003*1,085^17


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2009 af Isomorphician

Korrekt.


Svar #11
10. maj 2009 af 000000000017 (Slettet)

har fundet ud af B også :) hvis der er nogen ligesom mig sidder fast i opgaven..

man sætter de to funktioner lig med hinanden, således:
Kina: Y=5003 * 1,085 ^x
USA: Y=37562 * 1,021^x .
- og finder x !


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. marts 2011 af Grette (Slettet)

 Kan det passe, at svaret her giver 33,1585????


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2011 af C21222L (Slettet)

#12, for at være helt præcis, så er det 33,15855. :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. januar 2016 af gegge (Slettet)

Er der nogle der kort kan forklare hvordan A skal laves? :)

Det er lidt forvirrende i ovenstående tekst.

Mvh 


Skriv et svar til: eksp. vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.