Matematik

Eksponentiel vækst

10. maj 2009 af Danielriis (Slettet)

Står med en træls lille opgaver der irreterer mig en anelse. Så hvis nogen kunne hjælpe vil det være syygt nice :)

Her kommer den så:

En eksponentiel udvikling f(x) = b*ax aftager med 15 % pr. x-enhed (Δx = 1).

Skal så bestemme fremskrivningsfaktoren og den procentvise-funktionstilvækst svarende til Δx = 0,2

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af peter lind

[f(x+1)-f(x)]/f(x)=-0,15


Svar #2
10. maj 2009 af Danielriis (Slettet)

Okay. Kan godt mærke jeg ikke er helt vågen.

Men muligvis en forklaring på følgende pragfulde formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af peter lind

f(x+1) er det f(x) er faldet til når Δx=1, f(x+1)-f(x) er så det den er faldet med. Dividerer du med f(x) får du det relative fald. Minustegnet skyldes at f(x) falder altså f(x+1)-f(x) <0


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.