Matematik

VIRKELIG brug for hjælp!

10. maj 2009 af StineMaj (Slettet)

Hej alle.

Jeg sidder her og skal til skriftlig matematik eksamen i morgen. Please, alle der bare har en anelse om hvordan man gør, skriv endelig:
Det er en opgave uden hjælpemidler, og opgaven lyder;

Et andengradspolynomium har rødderne 5 og 9 samt punktet (7,4), som ligger på polynomiets graf. Bestem forskriften for andengradspolynomiet.

Hjælp søges hurtigst muligt. TUSIND tak på forhånd

/ Stine


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Isomorphician

Udnyt at et andengradspolynomium kan skrives som:

f(x) = a(x -r1)(x - r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

Indsæt nu punktet (7, 4) = (x, f(x)) og isoler a.


Svar #2
10. maj 2009 af StineMaj (Slettet)

Tusind tak, jeg skal bare lige forstå den rigtigt - den kommer så til at hedde:
a(4-5)(4-9)?

Jeg har aldrig brugt denne formel før, så skal bare lige være sikker :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Isomorphician

Ikke helt. Den kommer til at hedde:

f(x) = a(x - r1)(x - r 2) <=>

4 = a(7 - 5)(7 - 9), hvor du så isolerer a.


Svar #4
10. maj 2009 af StineMaj (Slettet)

Kanon! Tusind tak for hjælpen, der reddede du mig lige :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af Isomorphician

Så lidt!


Skriv et svar til: VIRKELIG brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.