Matematik

Matematikhjælp - uden hjælpemidler

10. maj 2009 af FætterFeta (Slettet)

Hej,

Bestem tallet a, så x = 4 er løsning til ligningen

a * sqrt(x) = 3x - 2

Er lidt på bar bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Tobi89 (Slettet)

Sæt 4 ind på x's plads, find a?


Svar #2
10. maj 2009 af FætterFeta (Slettet)

a * 2 = 12-2

a * 2 = 10

a = 10/2

a = 5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Bexs (Slettet)

sqrt er det kvadratrod?

for så er kvadratrod 4 jo enten 2 eller -2.


Svar #4
11. maj 2009 af FætterFeta (Slettet)

sqrst er kvadratrod, ja. Vidste ikke hvordan jeg ellers skulle skrive det :-)

Ja, så må jeg nok hellere skrive to løsninger til den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2009 af Bexs (Slettet)

det vil jeg i hvert fald mene, at der er :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2009 af Duffy

#3,5: Hvordan kan du få sqrt(4) til at blive lig med -2 ??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2009 af Bexs (Slettet)

hmm hvis man tager kvadratroden af 4? :)


Skriv et svar til: Matematikhjælp - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.