Matematik

reducer

11. maj 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

hvordan vil man reducere disse udtyk, har prøvet , men kan ikk lige gennemskue det..

1. (x^1.5 )* (x^3)

2. (x^4)^2

på forhånd taak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af mathon

an*ap = an+p
man multiplicerer to potenser med samme rod
ved at beholde roden og addere eksponenterne

(an)p = anp
man opløfter en potens til en ny potens ved at beholde roden
og multiplicerere eksponenterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2009 af NejTilSvampe

 x^1,5 *x^3 = x^4,5 = x^9/2

x^9/2 = √x^9


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af peter lind

xa*xb=xa+b

(xa)b=xa*b


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.