Matematik

ligning - to løsninger

11. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

til ligningen: 2x^2 - 6x + 4 = 0 kan jeg kun finde én løsning, nemlig x=2.. men når jeg regner efter på min lommeregner siger den, der også er x=1. Men hvordan får jeg det? (sådan uden lommeregner (;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Beregn diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Hvad har du fået d til?


Svar #3
11. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

d? :S Jeg har bare løst den.. sådan helt enkelt


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#3

Du skal finde diskriminanten og derefter bruge "x-formlen" for at finde rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2009 af kieslich (Slettet)

x = (-b±√d )/2a   har du husket både + og - i formlen??


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2009 af NejTilSvampe

 d=b^2-4ac

d=(-6)^2 - 4*4*2 = 4            d>0

x=(-b±√d)/2a

x=(-(-6)±√4)/2*2 = 2 || 1


Svar #7
13. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

NejTilSvampe - Jeg forstår godt din metode.. Men jeg får det til 4,5 og 0,5 så..


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2009 af NejTilSvampe

 jeg reducerer barer det nederste udtryk nu

(-(-6) = 6  
√4 = 2
2*2=4

x=(6/4)±(2/4)

x= 1,5±0,5 = 1 v 2
 


Skriv et svar til: ligning - to løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.