Matematik
2.g meget svær mat. opg.
30. november 2004 af
Matti17 (Slettet)
Okay,
Jeg har en graf f(x) = x^2 - 4x + 4. Jeg ved, at en tangent til grafen skærer x-aksen i (5/4 , 0). Jeg skal bestemme arealet af den trekant, der begrænses af tangenten og koordinatakserne.
Er der nogen som har løsningsforslag?
Jeg regner ikke med at aflevere pga. jeg ikke mener der er nogen løsning!!!
Jeg har en graf f(x) = x^2 - 4x + 4. Jeg ved, at en tangent til grafen skærer x-aksen i (5/4 , 0). Jeg skal bestemme arealet af den trekant, der begrænses af tangenten og koordinatakserne.
Er der nogen som har løsningsforslag?
Jeg regner ikke med at aflevere pga. jeg ikke mener der er nogen løsning!!!
Svar #1
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Hej,
Jeg har et forslag, som du nok kan bruge. Skriv
f(x) = x^2 - 4x + 4
En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) er:
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
Du ved, at punktet (5/4,0) ligger på tangenten (jf. opgaveteksten). Skriv nu
0 = f(x0) + f'(x0)(5/4-x0)
og indsæt udtrykkene for f(x0) og f'(x0), udtrykt ved x0, heri. Derved kan du finde x0 (ved en andengradsligning). Resten er blot beregning.
//Singularity
Jeg har et forslag, som du nok kan bruge. Skriv
f(x) = x^2 - 4x + 4
En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) er:
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
Du ved, at punktet (5/4,0) ligger på tangenten (jf. opgaveteksten). Skriv nu
0 = f(x0) + f'(x0)(5/4-x0)
og indsæt udtrykkene for f(x0) og f'(x0), udtrykt ved x0, heri. Derved kan du finde x0 (ved en andengradsligning). Resten er blot beregning.
//Singularity
Svar #2
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#0: Hvis du er gået helt død i opgaven, så bare spørg igen.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: 2.g meget svær mat. opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
