Matematik

toppunkt og skæringspunkt

13. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

Hey, sidder og bøvler med en opgave.

Kan ikk vi huske hvordan jeg udregner dem.

- Bestem toppunktets koordinatsæt samt skæringspunkterne med koordinatakserne:

a) f(x) = 2x^2 - 2x + 1

b) f(x) = -3x^2 + 6x +1

c) f(x) = -x^2 + 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af mathon

du kender toppunktsformlen

skæring med x-aksen kræver y = 0
skæring med y-aksen kræver x = 0


Svar #2
13. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

Forstår ikk helt hvordan jeg skal finde de 2 ting?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af mathon

a) f(x) = 2x2 - 2x + 1

a = 2
b = (-2)
c = 1

d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4*2*1 = 4 - 8 = -4

T = (-b/(2a); -d/(4a)) = (-(-2)/(2*2); -(-4)/(4*2)) = (½;½)

skæring med x-aksen kræver y = 0
hvilket ikke er muligt da ymin = ½ → ingen skæring med x-aksen

skæring med y-aksen kræver x = 0
y = 2*02 - 2*0 + 1 = 1

Sy = (0,1)
 


 


Svar #4
13. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

Mange tak:)


Skriv et svar til: toppunkt og skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.