Matematik

trigonomiske funktioner?

13. maj 2009 af Gis (Slettet)

hej har en opgave for til fredag hvori et af spørgsmålene lyder som følger: hvilken sammenhæng er der mellem siderne og de trigonomiske funktioner anvendt på vinklerne i en retvinklet trekant

endvidre bliver jeg bedt om at bevise sammenhængen hvis nogle kunne poste et link eller bidrage med noget hjælp ville jeg være yderst taknemmelig da jeg ikke umiddelbart haft held til at finde noget info om dette

EDIT:  har faktisk kun problemer medbeviset


Svar #1
13. maj 2009 af Gis (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2009 af mathon

sin(A) = (a/c)     cos(A) = (b/c)     tan(A) = (a/b)

sin(B) = (b/c)     cos(B) = (a/c)     tan(B) = (b/a)

..............

definitioner
se
http://peecee.dk/upload/view/169976


Svar #3
13. maj 2009 af Gis (Slettet)

hvad med et bevis any chance du også har det til at ligge ? :) ville være super fedt for ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2009 af NejTilSvampe

definitionen er så at sige beviserne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2009 af mathon

køres som ensvinklede trekanter

definitionerne relaterer jo til enhedscirklen


Svar #6
13. maj 2009 af Gis (Slettet)

ja ok forstår det godt nu tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: trigonomiske funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.