Matematik

procent

13. maj 2009 af ayahj (Slettet)

hej

kan ikke rigtig finde ud af beregne denne opgave. ville i ikke være søde at vise mig hvordan man laver den?

25% af et beløb er 800kr.

beløbet er ____________kr

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af NejTilSvampe

 25%= 1/4 

800/4 = 200kr.-


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2009 af Isomorphician

25 % = 25 hundrededele = 25*(1/100) = 25/100 = 0,25

25 % af 800 kan dermed skrives som:

800*(0,25) = 200


Svar #3
13. maj 2009 af ayahj (Slettet)

så jeg skal lave det om til en brøk, hver gang. men hvordan laver man en procent om til brøk fx 80


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2009 af morell18 (Slettet)

80%= 8/10 70%=7/10 osv...

håber du kan se et system.


Svar #5
13. maj 2009 af ayahj (Slettet)

tak!!


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.