Matematik

km/ time

13. maj 2009 af ayahj (Slettet)

hej igen

hvordan begrener man denne opgave

når 24 km køres på 20 min er

gennemsnitsfarten_____________km/ time.

har et forslag er det ikke 24*20=480/60=8


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af mathon

gennemsnitsfarten = (24 km)/(20 min)*(60 min/t) = (24*3) km/t = 72 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2009 af l030689 (Slettet)

#1: start med at regne ud, hvor meget 20 min er af en time, hvorefter du så kan sige tid divideret med tilbagelagt vejlængde, så får du resultatet i den ønskede enhed.

Hvis du tænker over et, så kan svaret ikke være 8 km/t da der køres i mindre end end time, men man har bevæget sig langt over 8 km.


Skriv et svar til: km/ time

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.