Fysik

fysik opgave: v1 effektfuld laser

14. maj 2009 af Louise_C (Slettet)

Jeg kan ikke finde min fejl i denne opgave:
Jeg skal beregne antal fotoner som der er i en enkelt puls.
Mine oplysninger: pulserne har hver energien 0,50 mJ. Bølgelængden er laserlyset er 812 nm.
Jeg har anvendt formlen E = h*c/bølgelængde. (mit resultat: 2,44*10^19 J)
Herefter har jeg taget facit og divideret det med pulsernes energi (0,50*10^-3 J).
Men mit resultat passer ikke med facit listen. Er der nogen som kan fortælle mig min fejl? Mit resultat er 4,89*10^-16. Facitlisten siger 2,04*10^5
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har husket at regne i SI-enheder og husket at dividere korrekt op?


Svar #2
15. maj 2009 af Louise_C (Slettet)

Ja det mener jeg at jeg har. Men det kan også være jeg tager fejl. Skal du have mine tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2009 af mathon

Epuls = 5,0*10-4 J

Efoton = (h*c)/λ = (1,98645*10-25 Jm)/(812*10-9 m) = 2,44636*10-19 J

antal fotoner pr. impuls = (5,0*10-4 J)/(2,44636*10-19 J) = 2,04385*1015


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2009 af mathon

...du har byttet om på tæller og nævner...


Svar #5
16. maj 2009 af Louise_C (Slettet)

Dit resultat passer ikke md facitlisten som jo siger 2,04*10^5
Er du sikker på at dit resultat er det rigtige?

Og energien af en puls, er det ikke 5,0*10-3 J ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2009 af mathon

i facitlisten er glemt et "1"-tal

0,5 mJ = 0,5*10-3 J = 5*10-4 J


Svar #7
16. maj 2009 af Louise_C (Slettet)

Jeg siger tak for hjælpen!


Skriv et svar til: fysik opgave: v1 effektfuld laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.