Matematik

HJÆLP til forskrift for linæer funktion

14. maj 2009 af Rebkka (Slettet)

Grafen for en linæer funktion skærer akserne i punkterne P(2,0) og R(0,4)

Bestem en forskrift for denne funktion.

Nogle som kan hjælpe med dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Du skal finde konstanterne a og b.

a findes således:

a = Y2-Y1 / X2-X1

Derefter finder du dit b:

b = Y1-a·X1

Y2, Y1, X2, X1 er de to punkter du har. dvs P(X1,Y1) og R(X2,Y2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Hurtigere er dog:

f(x)=ax+b

f(0)=b

I dit tilfælde er:

f(0)=4 ,dvs. b=4

Heraf:

f(x)=ax+4

Indsæt nu dit sidste punkt og isoler a, og hermed har du a og b.


Skriv et svar til: HJÆLP til forskrift for linæer funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.