Matematik

Funktion

16. maj 2009 af zenati (Slettet)

Gider  nogen hjælpe mig med denne her opgave?

givet funktionen f(x) =3/(x-5)

a) hvad er definitions- og værdimængden?

b) redegør for monotoniforholdene?

c) angiv evt. asymptoter?

please hjælp mig......


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Du kan ikke dividere med nul. Derfor er x-5≠0 og dermed er

a) Dm(f) = Alle tal bortset fra nul = R\{0}.

b) Du skal bestemme f '(x) og undersøge f '(x)'s fortegn. Når f '(x)>0 er f voksende og når f '(x)<0 er f aftagende.

c) For polynomiumsbrøker (som denne) gælder at når x=5 er et nulpunkt i nævneren og ikke i tælleren så er x=5 ligningen for en lodret asymptote. (Det er ote de samme tal som ikke er med i Dm(f)).

For polynomiumsbrøker (som denne) gælder at når graden af nævneren (her 1) er større end graden af tælleren (her 0) så er y=0 ligningen for en vandret asymptote.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.