Fransk

Genitiv ved personnavne

17. maj 2009 af M-STX (Slettet)

Jeg sidder lige og er ved at skrive noter til fransk årsprøve, og er nået til afsnittet om ejefald...
Jeg har indtil videre fundet ud af, at det forholder sig således:
• de + le = du
• de + les = des
• de + la = de la

Men jeg kommer nu i tvivl om, hvordan man gør ved personnavne og om der er forskel på han og hunkøn?

For eksempel:
Det er Mikes hat
Det er Stephanies hat

Hvordan er reglerne for det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. maj 2009 af ziltox (Slettet)

Kønnet retter sig efter objektet der tales om, og ikke personens køn. Derfor således;

LE chapeau de Mike
LE chapeau de Stephanie


Svar #2
17. maj 2009 af M-STX (Slettet)

Mange tak.. :D


Skriv et svar til: Genitiv ved personnavne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.