Matematik

Ligning

17. maj 2009 af maya983 (Slettet)

Opgaven lyder:

Bestem tallet a, så x = 2 er løsningen til ligningen: x3 + ax2 - x - 5 = 0

Dete kan jeg ikke få til at gå op... Jeg ville blive meget glad, hvis der var nogen der ville kigge på mine udregninger og kan se, hvor/hvad jeg gør forkert:

0 = 23 + a*22 - 2 - 5

0 = 8 + -3a

-8 = -3a

-8 + 3 = a

-5 = a

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af l030689 (Slettet)

0 = 23 + a*22 - 2 - 5

0 = 8 + 4a - 2 - 5

0 = 1 + 4a

-1 = 4a

a= -1/4


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.