Matematik
Hjælp til exp. funktion
02. december 2004 af
Kronvald (Slettet)
Hej,
Denne opgave driller lidt, nogen der vil hjælpe.
Et jordskælv frigiver energi, formlen :
Log E = 2,4 * M - 1,2
hvor E er den frigivne energi og M er Richertallet. En atomsprængning på et megaton udvikler energi, lig med :
1,25 * 10^9
hvor E igen er energi.
OPGAVE : Beregn Richtertallet for et jordskælv, der udvikler samme energimængde som atomsprængningen.
På forhånd tak
Jane
Denne opgave driller lidt, nogen der vil hjælpe.
Et jordskælv frigiver energi, formlen :
Log E = 2,4 * M - 1,2
hvor E er den frigivne energi og M er Richertallet. En atomsprængning på et megaton udvikler energi, lig med :
1,25 * 10^9
hvor E igen er energi.
OPGAVE : Beregn Richtertallet for et jordskælv, der udvikler samme energimængde som atomsprængningen.
På forhånd tak
Jane
Svar #1
02. december 2004 af Peden (Slettet)
Log(1,25*10^9) = 2,4*M-1,2
<=>
M = (Log(1,25*10^9)+1,2)/2,4
<=>
M = (Log(1,25*10^9)+1,2)/2,4
Skriv et svar til: Hjælp til exp. funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
