Studievejledning

Tjen kassen i udlandet!

19. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Hej

Jeg vil gerne læse videre her efter sommer på en lang videregående uddannelse, men der er ansøgningsfrist d. 5. juli de fleste steder og jeg har stadig ikke besluttet mig. Men jeg har øjnene åbne for et par stykker. Det skal siges at jeg ikke har nogen speciel interesse for nogle af fagene, men jeg har generelt ikke noget i mod at arbejde med matematik, talmateriale, statistikker etc. Jeg drømmer om at tjene millioner af dollars. Men ved godt de ikke falder ned fra himlen.

Jeg overvejer følgende:

Økonomi på Københavns Universitet - måske for meget makroøkonomisk til at kunne tjene penge på det?

Økonomi på Århus Universitet

MSc in Finance på Handelshøjskolen Århus.

Forsikringsmatematik på Københavns Universitet.

Matematik-økonomi på Århus eller Københavns Universitet.

Erhvervsøkonomi - og hvorhenne?

MBA

KVU: Finansøkonom etc.

Bank elev uddannelse

Afgørende faktor: Hvor kan jeg komme til at tjene flest penge i eksempelvis USA. Jeg forestiller mig at arbejde i en koncern, bank eller investeringsfirma, som direktør eller andet i den stil. Er der evt nogle uddannelser jeg bør kigge på som jeg har overset?

Please, lad være med at belære mig om at jeg skal vælge ud fra interesser. Alle de nævnte uddannelser interesserer mig lige meget og jeg har ikke lyst til at forfælge en eller anden urealistisk skuespillerdrøm.


Svar #1
19. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Der skulle stå 'med hvilken uddannelse kan jeg komme til at tjene flest penge i eksempelvis USA'. Forfælge=forfølge.


Svar #2
19. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Det er desuden relativ let at finde gennemsnitslønninger og henvise til disse, men det er jeg ikke så interesseret i. Jeg netop ikke tjene en gennemsnitsløn. Hvis nogle kan finde materiale omhadlende lønspredningen vil jeg meget gerne kigge på det. Selvfølgelig hvis nogle af uddannelserne lægger op til jobs med usædvanlig høje gennemsnitslønninger vil jeg meget gerne kigge på det..


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. maj 2009 af tveon (Slettet)

Uhm... Jeg går udfra, at der er også er et vist tidsaspekt med her? For du kan sikkert godt tage en uddannelse som bank elev og komme til at tjene kassen - det tager nok lidt længere tid.

I det hele taget handler dine indtjeningsmuligheder i højere grad af dine karriere- end uddannelsesvalg - selvom der naturligvis er en vis relation heri.

Jeg ved desværre ikke så meget om svindels- (ahem) handelsuddannelser, at jeg vil kaste mig ud i at vejlede dig i præcis hvilken en, du skal vælge. Men hvis du vil bruge den i udlandet, er ting, der hedder noget med "international", naturligvis særligt interessante. Hvis du er meget stræber, ved jeg, at ASB tilbyder internationale dobbelt-grader.

Mht. en MBA, så er den kun relevant, hvis du allerede har både en videregående uddannelse og noget erhvervserfaring som leder. Din forudgående uddannelse betyder mindre end din erfaring. E.g. en af mine venner har en bachelor i datalogi, arbejdede nogen år for UPS i New York, hvor han endte som afdelings-leder, hvorefter han tog en MBA og nu har et godt job i Toronto.


Svar #4
19. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Du har ret i at det er karrierevalg som måske er mest afgørende, men det er alligevel nu og her jeg skal træffe uddannelsesvalgene som alligevel ike er uden betydning - hvilket du også selv nævner.

Kunne man forestille sig at en vilkårlig engelsksproget uddannelse taget i Danmark ville vægtes højere end uddannelsen taget på dansk?


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. maj 2009 af 150972 (Slettet)

Lige i øjeblikket kan de foder svin med folk uddannet i finanssektoren, specielt i USA.

Måske skulle du overveje at blive speciallæge.


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. maj 2009 af 150972 (Slettet)

Forresten; skylder du mange penge væk, siden det kun er så vigtigt for dig at skulle tjene så meget som muligt?


Brugbart svar (2)

Svar #7
19. maj 2009 af Roman Garcia

Du skal også være opmærksom på forsikringer osv. I USA betaler du f.eks. ikke så meget i skat, men hvis du skal have gode forsikringer kommer du ofte til at skulle betale meget i faste udgifter hver måned. Måske skulle du bruge EU. Der er mange steder i EU, hvor du kan tjene gode penge, mens der ikke er de store omkostninger til sundhedsforsikringer osv. F.eks. Grønland er der forholdsvis lav skat i forhold til, hvad man får af offentligt sikkerhedsnet. Derudover er Norge også et godt alternativ.


Svar #8
19. maj 2009 af PedeV (Slettet)

150972, læge uddanelsen har strejfet mig, men det tager simpelthen for lang tid hvis jeg skal bruge 6 år på den almene medicin uddannelse og yderligere 3-6 år på at specialisere mig. I den tid kunne jeg jo passende have opnået en masse erhvervserfaring og bygget starten af en karriere på benene.


Men jeg har også overvejet at bosætte mig i London efter uddannelsen. Det er trods alt heller ikke så langt fra min familie, som for eksempel San Fransisco, Boston eller New York ville være.


Brugbart svar (2)

Svar #9
19. maj 2009 af flipperjeppe (Slettet)

 Den uddannelse som ender med de højeste lønninger i danmark er forsikringsmatematik på KU. (Ifølge pålidelige kilder)

 Mht. at tjene penge i USA kan du komme til det med alle dem du nævner hvis bare du er god nok. Du kan evt. tjekke hvilke amerikanske master uddannelser du kan komme ind på med de forskellige bachelorer du nævner.


Brugbart svar (2)

Svar #10
19. maj 2009 af 150972 (Slettet)

Hej med dig

#8 Husk på at der er kommet ny lovgivning i UK. De fordele der tidligere har været mht. skat og formue har ændret sig. Du bliver voldsomt beskattet på alt af værdi efter det 8. år med bopæl i London.


Brugbart svar (2)

Svar #11
20. maj 2009 af 14203 (Slettet)

http://www.dinepenge.dk/pension/artikel/laeger-tjener-15-mio-kr-mere-sosuer

ifølge denne kan det altså godt betale sig at bruge den ekstra tid på at læse til læge! Men du brænder nok hurtigt ud hvis det kun er pengene du har for øje!

:)


Brugbart svar (2)

Svar #12
28. maj 2009 af randihauder (Slettet)

Jeg har hørt at forsikringsmatematik skulle være noget der gav den store kasse, jeg var inde på en hjemmeside over de 100 bedst betalte jobs og der stod forsikringsmatematikuddannelsen (og efterfølgende job) som den højest betalte i DK....  Så tænker at det måske også kan være det i udlandet... Til gengæld har jeg også hørt at forsikringsmatematik er det hårdeste matematiske studie overhovedet... men hvis du elsker det så GO FOR IT


Svar #13
28. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Ultimativt er det jo mig der står og skal beslutte det.. Men jeg ønsker ikke at have et job efter uddannelsen jeg vil gerne være selvstændig.. Og det er meget svært at være selvstændig forsikringsselskab haha. :-P


Skriv et svar til: Tjen kassen i udlandet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.