Matematik

Sin / Cos relationer - hilfe bitte....

19. maj 2009 af kscn (Slettet)

hej... Jeg har aldrig kunne fatte cosinus og sinus relationerne :( og skæbnen ville at jeg skal op i mdt matematik om nogle få dage....

har jeg ret i følgende:

Sinusrelationer: når to sider og 1 vinkel kendes:
a/sinA =b/sinB =c/sinC

Når to vinkler og en side kendes:
sin A /a = sinB/b = sin C/c ↔ a=b·(sinA/sinB ) , b=c·(sinB /sinC ) , c = a·(sinC/sinA )
eller er det omvendt?? Hvordan kan jeg give en oversigt over de fem trekantstilfælder???

tak på forhånd Leute


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2009 af peter lind

Du har ret. Til den sidste vil jeg tilføje at du også må bruge at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader. Det er nødvendigt for at finde vinklen overfor en af siderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2009 af mathon

oversigt over de fem trekantstilfælde:

se
http://peecee.dk/upload/view/170937


Svar #3
19. maj 2009 af kscn (Slettet)

Mange tak :)

jeg har også lige et spørgsmål angående vinkel mellem linjer i planen - (sandsynligvis intet med vektorer at gøre - 1.g stof) Jeg kan ikke finde det stykke udleverede papir om dette emne :( Hvis nogen har nogle notater om beregning af vinkler mellem to linjer ville jeg være tak nemmelig hvis jeg måtte få et kig?

Jeg tænker at det har noget med tangens at gør - og dog er jeg ikke helt sikker? Formlen tan^-1 a(l) -tan^-1 a(m) , hvor a(l) er hældningskoefficienten til linjen l og a(m) er hældningskoefficienten til linjen m.

men hvis nogen er søde at forklare det lidt mere præcis ville det være lækkert


Skriv et svar til: Sin / Cos relationer - hilfe bitte....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.