Matematik

Linær funktion af 2 variable

19. maj 2009 af Carumba (Slettet)

Hej, jeg sidder med en AT-årsprøve hvor jeg skal forklare nogle økonomiske sammenhænge matematisk. Jeg har læst mig frem til at:

Lønstigning = a*Prisudvikling + b

og

Lønstigning = p*Arbejdsløsheden + q

Jeg forstår godt sammenhængen mellem disse to, men så står der også at man kan beskrive det som en linær funktion af 2 variable. nemlig: (lønstigning sm en funktion af prisudvikling og arbejdsløshed)

Lønstigning = a*Prisudvikling + p*Arbejdsløshed + k.

Men problemet ligger her at jeg ikke ved hvordan man er kommet frem til det? eller hvordan man genrelt udleder en linær funktion af to variable?

Håber der er nogle derude der kan hjælpe mig med at finde ud af det, eller hjælpe mig på vej :)

Fred Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2009 af tveon (Slettet)

Såfremt de to variable er uafhængige, skal du bare lægge deres forskrifter sammen som du har gjort i spørgsmålet.

Jeg ved ikke, hvad det er for en generel metode, som du søger. Forskellen på en og to variable er bare en ekstra dimension.

Mvh. Thomas


Skriv et svar til: Linær funktion af 2 variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.