Fysik

Bilens tid om at bremse

20. maj 2009 af brandmandenbob (Slettet)

Hey jeg har virkelig brug for hjælp omkring dette spørgsmål:

En bil kører på en vandret glatbane med farten 50km/h. Føreren træder på bremsen. Herefter glider bilen hen ad banen med en konstant, bagudrettet acceleration af størrelsen 2,9m/s^2, indtil bilen holder stille.
Hvor lang tid er bilen om at bremse helt op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug ligningerne for konstant acceleration.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2009 af mathon

vo = (50/3,6) m/s ≈ 13,9 m/s

v = vo + a*t       hvoraf

t = (v-vo)/a

t = (0 - (13,9 m/s))/(-2,9 m/s2) ≈ 4,8 s


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Heidijoe (Slettet)

#2 Mathon 

Hvor får du de 3,6 fra som du bruger til at udregne din V0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1 m/s = 1/1000 km/s = 60/1000 km/min = (60*60)/1000 km/t = 3,6 km/t


Skriv et svar til: Bilens tid om at bremse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.