Matematik

årsprøve spørgsmål - funktioner og grafer

22. maj 2009 af Signekristine (Slettet)

hej (:
-jeg skal op i mundtlig årsprøve og dette er et af spørgsmålene.  Håber der kan være nogle der kan hjælpe mig med det (:

Eksponentialfunktioner og eksponentiel vækst
Redegør for hvad der forstås ved en eksponentialfunktion og vis hvorledes man ud
fra to oplyste punkter kan bestemme forskriften for eksponentialfunktionen.
Hjælp:
1) Opskriv den generelle forskrift med a og b og forklar betydningen af a og b.
Vælg evt. nogle eksempler og vis hvordan grafen vil se ud.
2) Gennemfør beviset for a = x2-x1kvadratrod y2 -y1 og b=y1/a opløftet x1
i y2 og y1 skal tallene være nede, men det gider min computer ikke gøre lige nu. håber det stadig kan forstås (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2009 af NejTilSvampe

  1) b*a^x

2) Det er ikke kvadratroden du tager. Håber du ikke siger den slags til eksamen ;)

y1=b*a^x1  og  y2=b*a^x2

y1/a^x1 = b = y2/a^x2

a^x2 /ax^1 = y2/1

a^(x2-x1) = y2/y1

a= (x2-x1)√(y2/y1) = (y2/y1)(x2-x1)/1


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2009 af keg (Slettet)

ad svar 1

Korrektion

a=x2 - x1) √y2/y1 =  (y2/y1)1/(x2 -x1)          eksponenten skal være reciprok værdien

ex. 2 √x = (x)1/2   altså kvadratrod x er lig med x i en halvte


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2009 af NejTilSvampe

#2 - upsi du har self. ret :p . Hvor dum er man at skrive det andet ^^ Men i forstår vel min tankegang.


Skriv et svar til: årsprøve spørgsmål - funktioner og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.