Matematik

Forklar enhedscirklen.

23. maj 2009 af duong (Slettet)

Hej alle sammen..

jeg skal op i mundtlig mat på tirsdag, og jeg kan komme op og forklare enhedscirklen..

hvad skal jeg sige om den? kan i ikke skrive hvad i vil forklare hvis det var jer? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af sebastian.k (Slettet)

Enhedscirklen kan du bruge til at definere sinus og cosinus


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2009 af keg (Slettet)


 

og tangens,

prøv at vende tilbage til dit spørgsmål om sin, cos og tangens tidligere på måneden og se svar og henvisning.


Svar #3
23. maj 2009 af duong (Slettet)

Okay tak :)

hvad med bevise løsningsformlen for andengradsligning? kan i hjælpe mig med det`?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2009 af sebastian.k (Slettet)

Du får måske også brug for udledning af toppunktsformlen (-b/2a ; -d/4a) :

udledningen af løsning for andengradsligningen kommer bagefter

Du må endelig spørge, hvis du er tvivl med fremgangsmåden:

Du har andegradsligningen

f(x)=ax^2+bx+c

Som du differentierer til:

f'(x)=2ax+b

Du vil jo gerne finde løsningerne til 2.gradsligningen. Løsningerne er jo når y=0 altså sætter du ovenstående lig 0

2ax+b=0

isolerer x:

x=-b/2a

Herefter indsætter du x-værdien i andengradsligningen:

f(-b/2a)=2*(-b/2a)^2+b*(-b/2a)+c     Hvorefter udtrykket kan tilordnes til:

a*(b^2/4a^2)+(-b^2/2a)+c    =    b^2/4a+(-b^2/2a)+c    =   b^2/4a+(-2b^2/4a)+(4*a*c/4a)

= (b^2-2b^2+4ac)/4a = (-b^2+4*a*c)/4a = -d/4a

Altså har du fundet toppunktet (-b/2a ; -d/4a)

Nu til udledning af løsning af andengradsligning:

ax^2+bx+c=0     <-- ganger 4a ind   --> 4a^2x^2+4abx+4ac=0

-----> (2a*x)^2+2*2ax*b+4ac=0

------> (2ax+b)^2 = b^2-4*a*c

------> (2ax+b)^2 = d

d=0       2ax+b=0,       x=-b/2a

d>0     2ax+b= +- kvadratrod d  -----> x= (-b + el. - kvadratrod d)/2a


Svar #5
23. maj 2009 af duong (Slettet)

Hm, er andengradsligningen ikk ax^2 + bx + c = 0, hvor a ikke giver 0?

og andengradspolynomium er f(x) = ax^2 + bx + c?


Brugbart svar (2)

Svar #6
23. maj 2009 af kll-kasper (Slettet)

Enhedscirklen er en cirkel med radius 1.

hvis man tegner et koordinatsystem gennem centrum af cirklen, kan man definere sinus og cosinus ud fra den.

Et hvilket som helst sted på cirklen er den lodrette cosinus-værdi (x-aksen), og den vandrette sinus-værdi (y-aksen).

Den vinkel der er mellem linjen fra punktet og centrum til x-aksen er derfor defineret:

SinA=a/c

CosA=b/c

fordi c=1 =radius = hypotenusen
derfor er:

SinA = a
CosA = b

i enhedscirklen


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2009 af sebastian.k (Slettet)

#5

Jeg mener, man skal gå ud fra et andengradspolynomium

Men udledelsen af løsning til 2.gradsligning var til at forstå?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2009 af mathon

oversigt
se
http://peecee.dk/upload/view/148793


Svar #9
23. maj 2009 af duong (Slettet)

#7 - nah, jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2009 af sebastian.k (Slettet)

hmm.. hvor er det, det går galt med at forstå det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. maj 2009 af mathon

#9
se evt.
http://peecee.dk/upload/view/171685
 


Skriv et svar til: Forklar enhedscirklen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.