Matematik

hjælp - haster bestem grafen for en fkt

24. maj 2009 af natasjah (Slettet)

Opgaven lyder således:

Bestem en ligning for hver af de vandrette tangenter til grafen for funktionen med forskriften

f(x) = 1/3x3 - 2x2 + 3x + 8

hvordan løses den ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Start med at løse ligningen f '(x) = 0. Så har du x-koordinaten til de punkter hvor grafen er vandret.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2009 af mathon

en vandret tangent har hældningstal 0

y = 0x + b
eller blot

y = b = f(xo)

når xo er rødderne
i

f '(x) = 3x2 - 4x + 3 = 0     som er ligningen, der bestemmer ekstremapunkternes
                                      1. koordinater


Svar #3
24. maj 2009 af natasjah (Slettet)

hvad gøre jeg så videre derfra når j har 1 koordinaterne ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Indsætter i forskriften og beregner y-koordinaten. Ligningen er jo y=f(x0).


Skriv et svar til: hjælp - haster bestem grafen for en fkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.