Matematik

Ligning med en ubekendt, og brøker

24. maj 2009 af Kean123 (Slettet)

Har lidt problemer med den her ligning:

0,43/x  +  4,06  =  0,92/3x  - 7,74


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Isomorphician

Gang med 3x på hver side af lighedstegnet:

1,29 + 12,18x  = 0,92 - 23,22x


Svar #2
24. maj 2009 af Kean123 (Slettet)

tak, men de 4,06 står alene, og 0,43/x er en brøk. Man kan da ikke blande dem eller hva?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2009 af Isomorphician

Du ganger bare hvert led med de 3x, så får du udtrykket i #1


Svar #4
24. maj 2009 af Kean123 (Slettet)

okay:-) tak


Svar #5
24. maj 2009 af Kean123 (Slettet)

Lige en sidste ting: Er det så rigtigt at skrive sådan her?:

                0,43/x + 4,06 = 0,92/3x - 7,74                  (Selve regnestykket)

(3 * 0,43/x) + (3 * 4,06 = (3 * 0,93/3x) (-7,74 * 3)  (hvert led ganges med 3)

               1,29 + 12,18x = 0,92 - 23,22x                   (resultat af det)

                  1,29 + 35,4x = 0,92                                  (der ligges 23,22x til på hver side af =)

                              35,4x = -0,37                                 (der trækkes 1,29 fra på hver side af =)

                                      x = -0.0104                             (der divideres med 35,4 på hver side af =)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2009 af Isomorphician

Hvert led ganges med 3x, men ellers ja.

Du kan altid sætte dit resultat ind på x's plads i det oprindelige udtryk og regne efter.


Svar #7
24. maj 2009 af Kean123 (Slettet)

1000 tak skal du have, og undskyld at du måtte skære det ud i pap;-)


Skriv et svar til: Ligning med en ubekendt, og brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.