Matematik

hjælp til opgave - funktion af 2.grad

24. maj 2009 af Sjellee (Slettet)

En funktion f er givet ved:
f(x) = x^2-5x + c
 

a: bestem konstanten c, når det oplyses at f har nulpunkterne x = 2 og x= 3

Linjen l er givet ved: y= -x+2

b: bestem koordinaterne til det punkt hvor linjen l er tangent til grafen for f.

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: a) Brug faktoriseringen af et andengradspolynomium - eller indsæt x=2 og løs ligningen f(2) = 0 for c.

b) Hvordan bestemmer du normalt hældningen på en tangent til en funktion?


Svar #2
24. maj 2009 af Sjellee (Slettet)

b) du finder f ' (x)? Det er tangentens hældning?


Svar #3
24. maj 2009 af Sjellee (Slettet)

#1
a: - ja det klart, tænkte mig ikke lige om.
jeg sætter bare 2 ind på x'ets plads og løser ligningen og får c til 6.


Skriv et svar til: hjælp til opgave - funktion af 2.grad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.