Matematik

Funktioner

24. maj 2009 af PrikkexD (Slettet)

Hej alle ;)

er der nogle der kan fortælle mig hvordan jeg finder koordinatsættet til skæringspunkterne i førsteaksen, når funktionen er blevet opgivet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Isomorphician

Løs f(x) = 0.

Dermed får du x-værdierne til skæringspunkterne med x-aksen (førsteaksen).


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Førsteaksen = x-aksen = det sted, hvor y=0.


Svar #3
24. maj 2009 af PrikkexD (Slettet)

Det vil sige når funktionen ser sådan ud:

x^2-4x-5 Så sådan: 0= x^2-4x-5

og hvordan regner jeg så det ud?

MANGE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af Isomorphician

Som en andengradsligning.

Du må kende formlen:

x = (-b ± √d)/(2a)


Svar #5
24. maj 2009 af PrikkexD (Slettet)

ja den kender jeg godt,

men kan ikke huske hvad der er a, b og d??


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2009 af Isomorphician

f(x) = ax2 + bx + c

som i dit eksempel giver:

a = 1

b = -4

c = -5

d findes ved:

d = b2 - 4ac


Svar #7
24. maj 2009 af PrikkexD (Slettet)

mange tusinde tak! :D


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.