Almen studieforberedelse (AT)

Psykologi og metode

25. maj 2009 af miamiamia (Slettet)

Heej..

Endnu et spørgsmål til psykologien og metoderne i den... Har prøvet at kigge lidt rundt, men synes ik jeg kan finde svaret..

Jeg skriver i biologi/psykologi, med psykologi som humanistisk fag.. Jeg skriver om HIV, og hvordan mennesket reagerer på at det få konstateret HIV.. For det første er det MEGET forskelligt hvordan folk reagerer, og der er derfor svært at lave en samlet konklusion.. Men når jeg har været ude og lave nogle interview arbejder jeg vel kvantitativt? De besvarelser jeg har fået sammenholder jeg med Cullbergs kriseteori, er det at jeg arbejder hermeunatisk ?Og skal jeg også fortælle om teorien til eksamen ?

Hvor meget af det der står i synopsen, skal man fortælle til eksamen ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2009 af klotte (Slettet)

Du bruger formodentlig deduktion når du sammenligner teorien med din emperi ?

Når du fortolker dine signaler fra interwievs bruger du den fænomenologisk metode og hermenutikken kommer ind når du analyserer , de små dele der til sammen giver en meningsfuld helhed. Din egen forforståelse er du opmærksom på således at det ikke er den der præger de svar du får.

Efterfølgende kan du med ny viden i princippet gå til dine klienter med en ny forforståelse, finde nye dele , som du kan forstå mere på baggrund af. Den hermeneutiske spiral hvor du i princippet kan blive ved.

Du skal  huske at fortælle om det du har lært siden din synops ! Her kunne du supplerer med noget angst teori og de faser man gennemgår før man dør ?

Held og lykke !


Skriv et svar til: Psykologi og metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.