Almen studieforberedelse (AT)

Metode

25. maj 2009 af Eidy (Slettet)

Er der evt. en der kan forklare forskellen på kvalitativ og kvantitativ ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af kimor (Slettet)

Hej.. Altså kort fortalt kan man sige at en kvalitativ undersøgelse er en observation, som ikke kan anvendes til at vise omfanget af nogle resultater. Eksempelvis kan man i kemi betragte at en væske skifte farve. Dette er jo en observation, men den kan ikke gradbøjes eller sættes i bås!!

Derimod bruges en kvantitativ metode til at fastsætte et vist omfang. Hvis vi igen forestiller os et eksperiment og du nu har nogle forsøgsresultater i tal, har du udført et kvantitativt forsøg.

Konklusion: Kvalitativ = ikke målbare/omfangsbestemte

                      Kvantitativ =  måbare resultater (eks. tal, som kan sættes i en tabel osv.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2009 af astrizzle (Slettet)

Måske kan kimor eller en anden evt. hjælpe mig med at finde ud af det metode-halløj. Jeg har i min synopsis skrevet at jeg har brugt en samfundsfaglig kvalitativ metode idet jeg har analyseret den danske integrationspolitik vha. nogle samfundsfaglige begreber/teorier...Kan det passe at det er den metode eller i så fald, hvad hedder den metode jeg har anvendt, hvis den hedder noget? Jeg er lidt på bar bund :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2009 af naunii (Slettet)

Jeg har det på præcis samme måde som astrizzle. Eller næsten.. Jeg har opfattet det sådan at jeg har brugt nogle kvantitative forsøg og samfundsfaglige/psykologiske begreber og teorier til at analysere en roman. Er der et specielt navn til denne metode? :b

Håber der er nogen der kan hjælpe os (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2009 af kimor (Slettet)

#2

Hvis du har analyseret den danske integrationspolitik vha. nogle samfundsfaglige begreber/teorier, har du brugt samfundsfaglige kvalitative metoder, ja!! :) Den kvalitative metode egner sig nemlig i høj grad til at få en dybere forståelse for andre menneskers handlinger og bagvedliggende motiver.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2009 af naunii (Slettet)

Kimor: Vil du også hjælpe mig? :b Det lyder som om du har ret meget styr på det..


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2009 af kimor (Slettet)

naunii: Du skriver eksempelvis at du har brugt nogle kvantitative forsøg til at analyse en roman.. Kan du specificerer dette lidt tydligere..


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2009 af naunii (Slettet)

Kimor:

Ja da. (: . For det første så skriver jeg i Dansk A og Psykologi C.

Altså min problemformulering tager udgangspunkt i romanen "Fluernes Herre". Jeg analyserer denne, med fokus på magtspillet og grunden til drengenes handlinger vha. de to (kvantitative) forsøg (Milgrams lydighedsforsøg og Achs konformitetsforsøg), samt de psykologiske teorier om ondskab og gruppedannelser. 

Det jeg er i tvivl om, hvordan jeg kan formulere dette til eksamen så jeg kan få nogle (flere) begreber på fra det samfundsvidenskabelige fakultet.

Og så har jeg også et andet spørgsmål..

I dansk analyserer jeg romanen psykologisk, da jeg som sagt bruger teorier og forsøg til at analysere romanen. Altså jeg har en forståelse når jeg har læst romanen, men efter at have sat mig ind i de psykologiske teorier og forsøg, får jeg en anden forståelse af romanen. Er det rigtigt? Og i så fald, er humaniora-delen så okay forklaret?


Skriv et svar til: Metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.