Matematik

funktioner hjælp

25. maj 2009 af mukka (Slettet)

har om funktioner

har en opgave der lyder:

en rektangulær indhegning skla laves med en eksisterene murstensmur

som den ene side. hvad bliver rektanlets sidelængde når der er 50m hegn til rådighed og arealet skal være maksimal


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af juventuz (Slettet)

du ved, at Areal=længde*bredde samt, at omkreds=2*bredde+længde (hvis det altså er længden, der er den side, murstensmuren er på)

brug oplysningen om de 50 m, dvs 50=2*bredde+længde

Isoler bredden i ligningen og indsæt denne værdi i arealformlen. differentier denne forskrift og løs ligningen A´=0 mht. længden

find så bredden ved indsættelse af den fundne værdi i 50=2*bredde+længde


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2009 af juventuz (Slettet)

Du får da, at sidelængderne er 25 og 12.5 (i mit eksempel er længden 25 og bredden 12.5)


Svar #3
25. maj 2009 af mukka (Slettet)

det vil sige at jeg dividere faktisk når jeg isoler b   altså længden og 50 med 2 og gør det med 4 ved omkredsen


Skriv et svar til: funktioner hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.