Almen studieforberedelse (AT)

komparativ metode

25. maj 2009 af sofie123 (Slettet)

Hej Alle.

Kan man sige at man bruger den komparative metode, når man sammenligner med andre statestikker. Eller er det noget andet?

Mvh. Sarah-Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af fr09 (Slettet)

Det er komparativ hvis du fx kigger på forskelle/ligheder i to land eller flere, om det er i lovtekster (kvalitativ, dokumentstudier) eller i statistikker (kvantitativ) er lige meget. Men som regel har du få cases og kan fx ikke lave statistiske beregninger.


Svar #2
26. maj 2009 af sofie123 (Slettet)

Okay, så hvis man f.eks. sammenligner den hollandske immigration til USA med den danske immigration til USA. SÅ er det den komparative metode? (kvantitativt)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2009 af fr09 (Slettet)

Hvordan sammenligner du?

Fx hvis du kigger på tal over danske landarbejder (cases) og diverse baggrundsvariable er det en udelukkende kvantitativ analyse, men det bliver først komparativ hvis du sammenligner dine resultater med fx Holland.
Det kan dog også være komparativ hvis du udelukkende har Danmark og Holland som "cases" og dine variable består af fx arbejdsløshed, urbanisering osv. i begge lande.


Svar #4
27. maj 2009 af sofie123 (Slettet)

sammenligner på den måde at den danske og hollandske immigration til USA var lige høj, men at der idag er langt flere hollændere som vedkender deres nationale arv end danskere--> konklusion: Danskerne har assimeleret sig fuldstændig til det amerikanske samfund og glemt deres normer og værdiger.


Skriv et svar til: komparativ metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.