Fysik
SSO: Lyd
05. december 2004 af
TwoStates (Slettet)
Ja, der er jo snart SSO for os 3.g'er, og jeg har så valgt at skrive om emnet lyd - i fysik vel og mærke.
Men jeg kunne godt bruge nogle ideer til hvad man kunne skrive om.
Indtil videre har mig og min lærer set på at jeg skulle tage og analysere frekvenserne osv. på en guitar streng, osv.
Men hvad kunne ellers være godt at skrive om ?
Noget der kan fylde lidt, så jeg ikke står og har proppet 700 forskellige lydting i samme opgave.
Der er jo så meget inden for lyd, at det er lidt svært at overskue, så hvis der var nogen der havde nogle gode ideer, så ville det være fedt.
Med venlig hilsen
Ylle
Men jeg kunne godt bruge nogle ideer til hvad man kunne skrive om.
Indtil videre har mig og min lærer set på at jeg skulle tage og analysere frekvenserne osv. på en guitar streng, osv.
Men hvad kunne ellers være godt at skrive om ?
Noget der kan fylde lidt, så jeg ikke står og har proppet 700 forskellige lydting i samme opgave.
Der er jo så meget inden for lyd, at det er lidt svært at overskue, så hvis der var nogen der havde nogle gode ideer, så ville det være fedt.
Med venlig hilsen
Ylle
Svar #1
05. december 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Skal opgaven være eksperimentelt eller teoretisk baseret?
Svar #2
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Her er et par forslag til et eksperimentelt baseret projekt:
a) Bestemmelse af fundamentalfrekvens og overtonefrekvenser for transversale bølger på en (guitar)streng fastspændt i begge ender, ved at registrere resonans. De teoretiske frekvenser er
f(n) = n/(2L)*sqrt(F/my), n=1,2,3,...
hvor L er strengens længde, F er strengspændingen, og my er den lineære massetæthed (masse/længde).
b) Eksperimentel bestemmelse af fundamentalfrekvensens afhængighed af F og my, og sammenligning med det teoretiske udtryk
f = 1/(2L)*sqrt(F/my), n=1,2,3,...
c) Stående lydbølger i et resonansrør. Bestemmelse af lydens fart i luft ud fra målinger af frekvens og bølgelængde.
Måske kan disse bruges til inspiration?
//Singularity
a) Bestemmelse af fundamentalfrekvens og overtonefrekvenser for transversale bølger på en (guitar)streng fastspændt i begge ender, ved at registrere resonans. De teoretiske frekvenser er
f(n) = n/(2L)*sqrt(F/my), n=1,2,3,...
hvor L er strengens længde, F er strengspændingen, og my er den lineære massetæthed (masse/længde).
b) Eksperimentel bestemmelse af fundamentalfrekvensens afhængighed af F og my, og sammenligning med det teoretiske udtryk
f = 1/(2L)*sqrt(F/my), n=1,2,3,...
c) Stående lydbølger i et resonansrør. Bestemmelse af lydens fart i luft ud fra målinger af frekvens og bølgelængde.
Måske kan disse bruges til inspiration?
//Singularity
Svar #3
08. december 2004 af TwoStates (Slettet)
#1
Begge dele vil være fint.
#2
Det prøver jeg lige at snakke med min lærer om så :D
Begge dele vil være fint.
#2
Det prøver jeg lige at snakke med min lærer om så :D
Skriv et svar til: SSO: Lyd
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
